Wilders graaft met zijn gebrek aan leiderschap zijn eigen valkuil

Geplaatst: november 26, 2010 in Media, Nieuws, Politiek
Tags:, , , , ,

Het aantal PVV Kamerleden met iets op de kerfstok is inmiddels niet meer op een hand te tellen. Van een partij die law en order voorop stelt en af wil rekenen met tuig van de richel is inmiddels een groot deel van de geloofwaardigheid wel verdwenen. Wanneer een zo groot deel van de fractie liegt en bedriegt over misstanden uit het verleden, en ook nog eens blijkt dat die misstanden het hart van de democratie raken, dan is er nog maar een conclusie mogelijk. De PVV kan de komende jaren niets en niemand ook maar iets verwijten zonder dat als een boomerang weer terug te krijgen.

Pats. Weg geloofwaardigheid en daadkracht. Ik zie het eerstvolgende verkiezingsdebat met enig medelijden tegemoet:

Wilders: “Dat Marokkaanse tuig dat buurten terroriseert moet keihard aangepakt worden.” Waarop de gehele oppositie in de lach schiet.

Halsema: “Wat stelt u voor om dit probleem aan te pakken? Wellicht kunnen we dat tuig een paar weekjes een woordvoerderschap afpakken?”  Roemer ligt inmiddels op de grond van het lachen, terwijl Pechtold giechelend schouderklopjes uitdeelt aan die man van het CDA waarvan ik de naam maar niet kan onthouden. De CDA’er kijkt besmuikt een andere kant op en weet zich zoals gewoonlijk geen raad met een situatie waarin de gedoogpartner een hoofdrol speelt.

Onder aanvoering van het gejuich van de linkerzijde durft Rouvoet ook mee te doen:

Rouvoet: “Nou nou, meneer Wilders, is dat niet de pot die de ketel verwijt dat hij zwart is?”

Cohen:”Daarom meneer Wilders, dronk ik thee in de Moskee. Om de boel bij elkaar te houden moet je niet meegaan in hetzelfde gedrag, maar moet je het gedrag doorbreken met goed gedrag!”

Pechtold draagt ook een steentje bij: “Een kopje thee is ook gezonder en veiliger dan het drinken van een borrel. Dan moet je weer zoveel moeite doen om de alcoholcontrole te ontlopen wanneer je alsnog de auto in stapt.” De CDA voorman duikt inmiddels weg onder de tafel. Zelfs Rutte kijkt nu even de andere kant op en weet niet meer hoe hij moet kijken.

Wilders probeert weg te komen uit deze ongemakkelijke situatie en verandert snel van onderwerp. “Dankzij de PVV worden de rijksuitgaven drastisch teruggebracht en krijgen we eindelijk de financiën weer op orde. Links heeft jarenlang te veel geld uitgegeven aan linkse hobby’s, en wij steken daar nu een stokje voor.”

Cohen: “Wij hebben inmiddels het CBS gevraagd deze claims door te rekenen aangezien uw woordvoerder voor rijksbegroting in het verleden is veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Het is voor ons daarom onduidelijk of hetgeen u nu beweert ook waar is.”

Wilders: “Er is een heksenjacht gaande op de PVV. Het is een gerichte aanval van de linkse media die ons onderuit proberen te halen. Een heksenjacht zeg ik u!” Links loopt na deze opmerking in polonaise de tafel van Ferry Mingele rond.

Halsema: “De linkse media? Welke media? Die u samen met het kabinet hebt wegbezuinigd?”

Cohen:”Een leider loopt niet weg voor problemen, maar lost ze op. Wilt u Nederland leiden terwijl u wegduikt voor zaken die onder uw verantwoordelijkheid plaatsvinden?”

Tsjakka! Tromgeroffel weerklinkt in de studio en Wilders staat met de mond vol tanden en in groot ongeloof zich af te vragen wat er nu precies is misgegaan.

Of dit echt gaat gebeuren? Ik weet het niet. Ik denk wel dat Wilders zich niet meer zo makkelijk in een slachtoffer rol kan positioneren. Er zijn grote fouten gemaakt door de PVV, en Wilders is daar in zijn eentje verantwoordelijk voor. Hij heeft grove taal geuit en een grote groep Nederlanders weggezet in een hoekje. En met het stelselmatig gebruik van grove taal heeft hij niet alleen goed gescoord bij de verkiezingen maar heeft hij ook mensen aangetrokken die het niet zo nauw nemen met de waarheid. Een Kamerlid hoeft van mij geen heilige te zijn. Maar wanneer een deel van een PVV misdrijven heeft begaan in de hoek van gewelddadigheid, buurtterrorisme, dronken achter het stuur gaan zitten met de lichten uit om de politie te ontlopen, misleiding, enzovoorts, dan heeft wat mij betreft diezelfde fractie geen enkel recht om anderen te veroordelen.

En wanneer de zelfgekozen leider van die partij die fractieleden die zowel hem als Nederland voorgelogen hebben bestraft met het afnemen van een woordvoerderschap voor een paar weekjes dan is die hij geen knip voor de neus waard. Wilders houdt alles in stand vanwege een ding, macht. En dat ontmaskert hem voor wat hij uiteindelijk gewoon is. Een hele slimme opportunist die veel roept en weinig verantwoording aflegt. Iemand die  mijns inziens onvoldoende leiderschap toont. Iemand die nu in de val dreigt te lopen van alle Oudhollandse spreekwoorden die hij zelf op tafel heeft gelegd. Je zou bijna medelijden krijgen met Wilders. De volgende verkiezingen zullen moeten uitwijzen of de ontevredenheid die Wilders zo effectief heeft weten te mobiliseren nog steeds bereid is te stemmen op zoveel ongeloofwaardigheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s