De honger naar macht grijpt Wilders bij de ballen

Geplaatst: november 16, 2010 in Media, Nieuws, Politiek
Tags:, , , , , , ,

Wie had ooit gedacht dat Geert Wilders in de tang genomen kon worden door een van zijn eigen medewerkers. Wilders, de onaantastbare, de man die alles zegt en doet wat hem zelf behaagt. De man die elke aanval op zijn persoon of boodschap afwimpelt met ‘Links Gelul’. De man die het zichzelf in een slachtoffer rol hijsen tot in de perfectie heeft weten aan te leren. Die man dus.

VVD en CDA verdedigde indertijd de gedoogconstructie met de PVV o.a. met de opmerking dat dit akkoord ook de toon van Wilders zou matigen. Immers, ook Wilders zou er belang bij hebben om de regering in het zadel te houden. Ik denk echter dat niemand deze uitwerking bedacht zou hebben.

Een medewerker die aantoonbaar gelogen heeft over zijn verleden, die verantwoordelijk gemaakt is voor een portefeuille die direct gerelateerd is aan zaken waar hij in het verleden voor is veroordeeld. Iemand die op geen enkele wijze berouw heeft getoond voordat er ingegrepen moest worden en de boel bagatelliseerde. Iemand die in het verleden dingen heeft gedaan die lijnrecht tegenover de “principes” van de PVV staan. En pas achteraf krokodillentranen plengt.

Maar de heer Lucassen heeft een aantal zaken die sterk in zijn voordeel pleiten:

1. Hij is blank

2. Hij heeft geen achtergrond in de islam

3. Hij werkt voor een machtsbeluste politicus die zijn ‘principes’ liever opzij zet dan het juiste te doen. In de hoop dat de kiezer dat over een paar jaar wel vergeten is.

En zo kan het zijn dat Arend Jan Boekestijn, wie kent hem nog, uit de VVD fractie gezet is omdat hij wandelend op straat een paar volstrekt onschuldige observaties over zijn gesprek met Hare Majesteit aan de pers uitte, terwijl Lucassen, met heel wat meer op zijn kerfstok mag blijven zitten. Wilders is ‘in het ootje genomen’, Wilders voelt zich belazerd. Heeft Wilders soms een Oudhollands woordenboek ingeslikt of zo? Lucassen mag omwille van de macht blijven wordt voor straf een deel van zijn portefeuilles afgenomen. Oei, oei. Tegelijkertijd probeert Wilders zich uit de situatie te redden door de situatie en hetgeen Lucassen voor is veroordeeld te bagatelliseren. Pardon? Heeft Wilders al aan de slachtoffers van Lucassen gevraagd of die er ook zo tegen aan kijken? Een dubbele moraal siert Wilders niet en ontmaskert zijn islamofobie.

Dom, dom, dom en nog asociaal ook. Wij zijn in het ootje genomen Wilders. We dachten met jou een echte hardliner te krijgen. Een stevige vent die in moeilijke tijden gewoon doorzet. Maar niets is minder waar. En met deze briljante zet ben je vanaf nu aangeschoten wild. Hero Brinkman is de volgende. Wat ga je doen als hij aan je stoelpoten gaat zagen? Die laat zich niet wegwimpelen met een standje en het afnemen van een taakje. Heeft die overigens niet een keer zijn eigen buurman met een bijl bedreigt? Dat klinkt ook lekker fris. De PVV gaat niet ten onder aan de ‘Linkse Kerk’, maar gewoon aan een ouderwets machtsspel met zagen en bijlen. Heb ik nog een Hollands weetje voor je Geert.

Macht corrumpeert.

reacties
  1. Amiek schreef:

    Las net het artikel op de Telegraaf (!) over Sharpe. Op zich een vrij neutraal en feitengericht artikel, maar ook daar wordt het linkse-kerk-verhaal in de reacties weer herhaald en herhaald. Het blijft een rare club, een rare dubbele moraal en een rare aanhang. Ik kan er echt helemaal niks mee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s