Over ‘de gevolgen van massa-immigratie en daarmee gepaarde islamisering van het Haagse amateurvoetbal’

Geplaatst: oktober 22, 2010 in Media, Nieuws, Persoonlijk, Politiek
Tags:, , ,

De PVV in Den Haag wil een tijdelijke allochtonenstop bij het amateurvoetbal in Den Haag. Clubs die ‘kunnen aantonen dat een te grote hoeveelheid allochtonen leidt tot gigantische problemen’, moeten volgens de partij in staat worden gesteld deze groep te weren.

Ik moest deze kop 3 keer lezen. Is het 1 april? Heeft er iemand een grap uitgehaald. Was de PVV politicus dronken toen hij op een feestje door een journalist aangeschoten werd? Maar nee, het was een bloedserieus voorstel van de Haagse PVV fractie (is Wilders daar niet de politiek leider van?). Volgens de partij loopt het college weg voor ‘de gevolgen van massa-immigratie en daarmee gepaarde islamisering van het Haagse amateurvoetbal’.

Wilders liet in zijn campagne voor de verkiezingen al geen moment onbenut om elk probleem te vertalen naar de ‘gevolgen van massa immigratie en de daarmee gepaarde islamisering’. Nu blijkt ook het (jeugd) amateurvoetbal ten prooi gevallen te zijn aan de islamisering.

Nog een paar quotes van diezelfde PVV: “Al jaren luiden clubs de noodklok aangaande de ellende die speelt bij vele clubs met een hoog percentage niet-westerse allochtone leden”, aldus de partij. De PVV stelt ook een Haagse Zwarte Lijst van wanbetalers voor, omdat het ‘betalingsmoraal bij veel allochtone leden niet goed’ zou zijn. Voetbalclubs zouden hierdoor in de financiële problemen komen. Je kunt de hele schriftelijke verklaring van de PVV hier lezen. De samenvatting: de ‘niet-westerse allochtone’  leden die voetballen in Den Haag zijn de drijvende kracht achter een islamisering van het amateur voetbal en hebben ook nog eens een slechte betalingsmoraal. Onmiddellijk ingrijpen zou ik zeggen. Oppakken en deporteren. Het land uit zodat deze islam tsunami meteen gekeerd kan worden.

Ik heb eigenlijk een beter idee. Kunnen we alstublieft de gehele PVV fractie verplicht een werkstraf aanbieden bij de lokale sportvereniging. Allemaal een team onder de hoede nemen als coach. Tien wedstrijden lang. Elke week met de jongens en/of meisjes op het trainingsveld gaan staan en ze voetbal bijbrengen. In het weekend langs de lijn de wedstrijd begeleiden. Na afloop wil ik graag horen hoe groot het gevaar van deze islamisering nu eigenlijk echt is.

Ik weet het antwoord al. Ik ben zelf een ervaringsdeskundige. Heb zelf mijn hele leven gevoetbald, en ben nu al een aantal jaren trainer/begeleider van verschillende jeugd teams. Zowel in de grote stad als op het platteland. Met en zonder ‘niet-westerse allochtone’ leden. Jeugd en volwassenen. Zonder uitzondering komen die kinderen daar om plezier te hebben, iets te leren, het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk zitten er raddraaiertjes bij. Als er al problemen zijn bij een voetbalvereniging dan zijn die in negen van de tien gevallen te wijten aan de ouders van spelende kinderen. Als trainer ben je tegelijkertijd leraar van de kinderen alsmede opvoeder van sommige ouders. Dat is niet altijd eenvoudig, en zeker niet iets wat ik van te voren bedacht had toen ik mijzelf als vrijwilliger aanmeldde. Al bij de eerste wedstrijd van de F’jes (kinderen rond de 6 jaar) die ik meemaakte werd een ouder (een oer Hollandse eikel) van het terrein afgestuurd omdat hij de scheidsrechter, een kind van 11, helemaal verrot schold na een ‘overtreding’ op zijn kroos.

Ik geloof onmiddelijk dat er problemen kunnen ontstaan bij voetbal verenigingen die relatief veel leden van een bepaalde bevolkingsgroep hebben. Zo was ik laatst met mijn team uit een klein dorp in de grote stad voor een wedstrijd, en werden de kinderen prompt voor ‘boeren’ uitgemaakt. Hadden die stadse gasten nog nooit gezien. Toen we eenmaal met 0-5 voorstonden verstomde dat gelijk snel en had de tegenstander door dat we ook gewoon konden voetballen. De boereninvasie werd terplekke vervangen door een team dat een voetbalwedstrijd verloren hadden.

Afgelopen weekend stond ik te kijken naar een meidenteam waar twee meisjes met hoofddoekje meespeelden. Op zich een wat raar gezicht, je ziet niet elke dag hoofddoekjes op het voetbalveld. Maar na een minuutje of zo zag ik een van die 2 meiden met een prachtige beweging een tegenstander in de luren leggen om vervolgens de bal in de kruising te schieten. Het juichen van het meidenteam was erg aanstekelijk en die hoofddoek viel de rest van de wedstrijd niet meer op. Weg was de ‘islamisering’.

Als de PVV elke gelegenheid aangrijpt om ons te wijzen op ‘de islamisering van…’ dan gaan we nog een hele enge tijd tegemoet. Ik hoop dat de PVV stemmer zich gaat realiseren dat het wel heel erg makkelijk is om een gemeenschappelijk vijand te creëren in (economisch) zware tijden. Er zijn problemen met integratie, er zijn problemen met niet-westerse allochtonen. Daar moeten we de ogen niet voor sluiten. Maar een hetze creëren en als oplossing uitsluiting aanbieden lost dat probleem niet op. Het enige wat dat veroorzaakt is een grotere afstand tussen bevolkingsgroepen. En daar komt niets goeds van.

De PVV moet zich niet met voetbal verenigingen bemoeien en al helemaal niet proberen om politieke munt te slaan over de ruggen van ‘niet-westerse allochtone’ mensen die gewoon een potje willen voetballen en helemaal niet bezig zijn met politiek of religie. Laat die voetbal verenigingen dat probleem lekker zelf oplossen. De samenleving moet zichzelf weerbaar maken tegen integratieproblemen. De politiek moet  slechts de handvaten aanbieden om die integratieproblemen aan te pakken. Goed onderwijs, de ouders van uitvallers aanspreken, en raddraaiers aanpakken. De rest moeten we als samenleving zelf doen.

De PVV heeft zich inmiddels gerealiseerd dat ze zichzelf belachelijk hebben gemaakt met dit voorstel en heeft het weer ingetrokken. En zo bewijzen ze weer dat er een hoop gebakken lucht in die partij zit. Het is makkelijk om vanuit het pluche van de macht ‘namens het volk’ te spreken. Ik stel voor dat de PVV zich eerst maar eens in de samenleving gaat mengen voordat ze hun mond weer open doen en een hoop onzin uitkramen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s