Het gelijk van anderhalf miljoen kiezers

Geplaatst: oktober 18, 2010 in Media, Nieuws, Politiek
Tags:, , , ,

Het kabinet gaat zijn eerste weekend in en de eerste twee bommetjes worden al weer gelegd. Eerst komt Wilders er achter dat er een staatssecretaris is met een dubbele nationaliteit. Dat hadden zijn coalitievriendjes niet gemeld. Dat is op zich allemaal niet zo erg. Maar hij heeft eerder zijn uiterste best gedaan om Aboutaleb en Albayrak uit het vorige kabinet te laten zetten. Indertijd betoogde hij dat dat niets met hun islamitische achtergrond te maken had. Als ze uit Zweden waren gekomen had hij ook hun aftreden geëist. Laat de nieuwe staatssecretaris nu toevallig net uit Zweden komen! 

Geert kan niet meer terug en moet nu de aftreed kaart nogmaals spelen. Tegen zijn zin natuurlijk want hij wil toch vooral de islamisering bestrijden en dan valt het niet mee te protesteren tegen een Nederlandse van Zweedse afkomst, die ook nog eens expert op ouderen zorg is, een andere speerpuntje van Wilders. Het zal dus allemaal wel loslopen. Wilders zal duwen, maar niet te hard. De oppositie zal de regering dwingen afstand te nemen, en daarbij proberen Wilders belachelijk te maken. En Wilders zal zichzelf weer tot slachtoffer maken. Business as usual voor dit kabinet.

Het tweede bommetje kwam uit VVD kamp. Coryfee Bolkestein, lange tijd stil over Wilders, zegt nu dat Wilders in zijn isolement totaal is geradicaliseerd. Ook laakt hij de keuze om Wilders geen echte verantwoordelijkheid te geven in de regering. Wilders reageert zoals alleen hij dat kan:

Wilders stelde in een reactie dat Bolkestein “in de war” moet zijn geweest. “Ik ben niet radicaal noch geradicaliseerd maar spreek de waarheid over de kwalijke ideologie die islam heet en anderhalf miljoen kiezers bewijzen mijn gelijk.

En de beste stap in mijn politieke loopbaan is mijn vertrek bij de VVD – een stap naar de vrijheid – geweest”, aldus Wilders.

Deze demagogie gebruikt Wilders te pas en te onpas om zijn ideeën te legitimeren. Het is mijns inziens niet alleen een foute redenering, maar hij is nog gevaarlijk ook. Je kunt noch jezelf nog je ideeën legitimeren met ‘het gelijk’ van anderhalf miljoen kiezers. Dat zoveel mensen op Wilders gestemd hebben maakt het allemaal nog niet waar of moreel legitiem. Bovendien zijn er nog altijd zo’n 10-15Mln Nederlanders die niet op Wilders hebben gestemd. En daar verandert geen tussentijdse peiling van het hijgerige Hondje een jota aan.

Ik vraag mij wel af waarom Bolkestein er nu pas mee komt. Hij had kennelijk geen zwaarwegende bezwaren tegen een gedoogconstructie met deze geradicaliseerde politicus. Achteraf krokodillentranen laten kan iedereen. Vooral je mond open doen is een stuk moeilijker. Daar weet Ab Klink inmiddels alles van.

Het heeft geen zin om Wilders radicaal te noemen. Hij lacht er nog even om en drukt zichzelf verder in de slachtoffer rol. Hij wint, en de regering verliest. Er is maar 1 remedie tegen Wilders, en dat is hem in de regering zetten. Maar daar hebben Rutte en Verhagen niet voor gekozen. En daarom zitten VVD en CDA nu flink op de blaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s