Kan iemand die Bleker voor de rechter slepen?

Geplaatst: oktober 7, 2010 in Media, Nieuws, Politiek
Tags:, , , , , ,

Het is inmiddels pijnlijk duidelijk dat de heer Bleker van het CDA een veel kwalijkere rol gespeeld heeft in het Klink drama en de daar op volgende dissidenten tragedie. Eigenlijk best slim van het CDA. Het ruikt naar gespin van Verhagen. In de media is Verhagen degene die de boel onder druk heeft gezet, en Bleker meer de man die de boel bij elkaar hield. Hij presenteerde zich in elk praatprogramma die hem maar wilde hebben. Ik vond hem altijd de ietwat vermoeid ogende vader die zijn kinderen even betuttelend toesprak om dan vervolgens zijn hoop uit te spreken dat het allemaal nog goed komt.

Het is wel duidelijk dat Bleker een handlanger van Verhagen was. In een interview laat Bleker zijn ware aard zien en erkent hij dat hij fouten heeft gemaakt richting de dissidenten. Pardon? Fouten? Een staaltje ouderwets communistische politiek zal je bedoelen. Geachte dissidenten, u mag natuurlijk uw eigen mening er op nahouden zolang deze maar gelijk is aan die van de fractie. Indien u dat niet doet, zetten we u gewoon uit de fractie. Volgens mij gaat hier grondwettelijk iets behoorlijk mis. Je begint je af te vragen of het OM in plaats van Wilders Bleker moet aanklagen. Wegens een staaltje machtspolitiek die de onafhankelijkheid en het zonder last kunnen stemmen van kamerleden met voeten overtreed in de achterkamertjes van het doorgaans toch Christelijke Democratisch Appel. Kennelijk was een ministersbaan in het vooruitzicht een goede reden om over lijken te gaan.

Nu roept diezelfde Bleker weer op tot rust in de partij. Hij gebruikt de media nog even om de tegenstanders binnen het CDA, die nu de fractie gedogen, die nu de deelname van Wilders aan de regering gedogen (volgt u het nog),  de oren te wassen. We moeten stoppen met elkaar de maat te nemen zegt Bleker. Dat is een nogal huichelachtige oproep via de media, die hij uitstekend binnenskamers had kunnen bespreken. Verhagen doet dat eigenlijk weer veel slimmer. Hij roept de twee dissidenten naar zijn kamertje om ze vervolgens ‘de maat te nemen’ over hun uitspraken in Nieuwsuur. Zoals ik al eerder schreef, als de dissidenten, of de rest van het CDA dacht dat ze zich nu werkelijk kritisch op kunnen stellen richting Wilders, dan hebben ze het echt heel goed mis. Wat een domoren.

Bleker en Verhagen denken toch niet echt dat hiermee de kous af is toch? De 33% die tegen dit gedogen is zal zich blijven roeren. Via de media, binnen de partij. En bij elke scheet die Wilders laat zullen Rutten, Verhagen en nu ook Bleker de boel de kop in moeten drukken. Het is een etterende wond waar maar een remedie voor is. Lijkt mij werkelijk een heerlijke positie voor Wilders. Iedereen gek maken, en vervolgens de macht grijpen. Hij verweet de Linkse kerk altijd van achterkamertjes politiek, maar zal stiekem blij zijn dat het CDA een ouderwetse partij is met achterkamertjespolitiek. Lekker zuigen, net zo lang totdat de boel implodeert. Een briljante strategie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s