Tunnelvisie

Geplaatst: september 23, 2010 in Media, Politiek

Klink die Verhagen verwijt dat het CDA een tunnelvisie heeft. Eenmaal het onderhandelingsproces ingegaan is het niet meer mogelijk om na te denken over alternatieven of consequenties. Ik denk dat Klink de plank misslaat. Verhagen leidt helemaal niet aan tunnelvisie. Verhagen heeft doelbewust gekozen. Zijn hekel aan regeren met de PvdA is zo groot  (vraag je maar eens af waarom Cohen, het antwoord op die vraag is de weg omhoog voor jullie) dat hij bereid is over lijken te gaan. Klink, gevloerd en geveld, sputtert nog een beetje na maar zijn kans om het CDA een handje te helpen is verloren gegaan op het moment dat hij uit de fractie is gestapt.

Ik denk zelf dat het Rutte is die aan tunnelvisie leidt. Als liberaal zou hij bij uitstek in staat moeten zijn om zich als een echt ‘premier ‘ te gedragen. Probleem is echter dat het pluche zo belangrijk voor hem is geworden, hij is tenslotte de eerste VVD’er die uitzicht heeft op het torentje, dat werkelijk alles moet wijken voor dit hogere doel. Rutte kan over links, over rechts, en door het midden. Om in het pluche terecht te komen zou hij zich dienend op moeten stellen. Dat is tenslotte wat een premier moet doen.

Maar in de onderhandelingen, mag je dat eigenlijk wel onderhandelingen noemen, met de PvdA heeft hij even een paar piketpaaltjes geslagen waarvan hij wel wist dat dat tot niets zou leiden. Paars plus werd vrij snel om dezelfde redenen van tafel geslagen, en toen rechts omviel kon hij niet veel meer uitroepen dat rechts Nederland zijn handen zou afgelikt hebben bij het ‘bijna’ akkoord wat er toen lag. Ik heb altijd geleerd dat bijna niet goed genoeg is. Krokodillentranen van een behoorlijk slecht verliezer.

Rutte had moeten en kunnen weten dat het CDA onder grote druk zou komen. Ook had hij kunnen weten dat Wilders dat allemaal prima vindt. Een premier waardige kandidaat was die problemen voorgeweest en zou zowel de PVV als het CDA aan tafel gehouden hebben. Bindend optreden. Als je de premier van alle Nederlanders wilt zijn dan moet je toch op zijn minst je kompanen voor je snode plannetje aan je binden. Als dat al niet lukt, hoe denk je dan het land bijeen te gaan houden?

Misschien dat Rutte denkt dat het recht van de grootste automatisch leidt tot de oplossing en het pluche. Ik denk het niet. Ik denk dat je heel wat meer met je mee moet brengen om premier van ons land te worden. Als je alleen maar bezig bent met het pluche en niet de weg daar naartoe plaveit dan heb je mijns inziens een groot gebrek. Tunnelvisie? Of gewoon geen goede leider? De tijd zal het leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s