Het verschil tussen landsbelang en eigenbelang

Geplaatst: september 10, 2010 in Politiek
Tags:

Politici die roepen dat er snel geformeerd moet worden omdat het land in crisis is, maar vervolgens niet voer de eigen schaduw heenstappen om daadwerkelijk problemen aan te pakken en samen een regering te vormen. Rutte als beoogd premier die graag de premier van alle Nederlanders wil zijn, en tegelijkertijd uitstraalt dat hij niets geeft om de linkerzijde of moslim Nederland. De liberaal Rutte die uiteindelijk zelfs bereid is om gedoogsteun van de SGP te verkrijgen als hij maar regeren kan. Een paar liberale vrijheden zoals baas in eigen lichaam ervoor opgeven moet kunnen toch?

Verhagen, fractieleider na een gewelddadige coupe, die op dag een na de zware verkiezingsnederlaag roept “ons past bescheidenheid” om vervolgens vanaf dag 2 op gepaste wijze zichzelf in de schijnwerpers manoeuvreert en vanaf dat moment over lijken gaat om aan de macht te komen. Dezelfde Verhagen die zijn rechterhand en de helft van zijn partij opoffert omdat hij er van overtuigd is dat er een goed resultaat onderhandeld zal worden. De vraag is natuurlijk voor wie, het antwoord is Verhagen. En die dissidenten zijn natuurlijk geen enkel probleem meer. Bij Verhagen mag je je eigen mening hebben zolang je maar meeklapt met het partij-regime. Da’s goed voor de democratie. Eigen mening prima, maar wel je bek houden.

Een andere fractieleider, Roemer, die als eenzame roepende in de woestijn een alternatief voor rechts wil bieden maar moet constateren dat niemand het met hem wil doen. Vervolgens Cohen daar allemaal de schuld van geeft. Cohen die best had willen regeren maar het niet eens kon worden met Rutte, wellicht toch teveel op de linkse barricade gestaan. En zich geen seconde lijkt af te vragen waarom de VVD en CDA zo’n verschrikkelijke hekel heeft aan de PvdA dat ze veel liever met Wilders regeren.

Wilders die op 11 september in New York een speech gaat houden op uitnodiging van een zeer enge, domme, ultrarechtse opportunist en daar weer het lont in het vat van de moslimhaat aansteekt, in plaats van dat hij hier in Nederland verantwoordelijkheid neemt, echt in de regering gaat zitten en problemen oplost.  Rutte en Verhagen die zich verschuilen achter de vrijheid van meningsuiting en gedogen dat Wilders nergens verantwoordelijk voor hoeft te zijn en ondertussen de boel gewoon in de fik mag zetten. Als ze daarmee maar aan de macht kunnen komen. Links die waarschuwt voor het einde van onze samenleving wanneer rechts aan de macht komt.

Nederland op zijn smalst. Volgens mij genoeg reden voor een nieuwe soap. Het thema  hebben we al. Het verschil tussen landsbelang en eigenbelang.

Advertenties
reacties
  1. […] consequenties aan die vrijheden zitten. Die vrijheid waar Wilders zich achter verstopt brengt zeer grote verantwoordelijkheden met zich mee. Het is wel duidelijk dat Wilders wegloopt van elke vorm van verantwoordelijkheid. Net […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s