Het verschil tussen 50 en 5.000.000.000

Geplaatst: september 9, 2010 in Media, Nieuws
Tags:,

De media. Dat is het verschil tussen 50 en 5 miljard. Een of andere krankzinnige Amerikaanse dominee met maar liefst 50 volgers in zijn kerk is van plan om een Koran te verbranden in zijn tuintje. Het verhaal gaat nergens over, heeft geen enkele nieuwswaarde.

Maar de media in de VS springen er bovenop. En zo wordt nieuws gemaakt en is de volgende escalatie in een oorlog die niemand meer begrijpt geboren. Ik zie paar stumperige bordjes in een grasveldje staan. Iets over dat de Islam uitgeroeid moet worden of zo. Er staan tv ploegen likkebaardend klaar om elke quote van een zielige oude dominee vast te leggen. En zo kan het zijn dat een  minister van Buitenlandse Zaken van een van de machtigste landen in de wereld gedwongen wordt te reageren ten overstaande van de wereldpers. Ze spreekt haar afschuw uit, maar de schade is al gedaan. De camera’s staan er bovenop en de dwaas weet zo precies die landen en mensen te schofferen die hij in zijn eentje, met zijn 50 volgens, nooit had kunnen bereiken. De media in die landen pakken het verhaal weer op, en zo bereikt een dwaas uiteindelijk 5 Miljard mensen.

Wie spint er nu de meeste garen bij? De dwaas? De Amerikaanse regering? Een geheime ultrarechtse redneck samenzwering? Terroristen? Ik denk het geen van allen. Ik denk dat de media met wat kerosine een piepklein vonkje doelbewust in de fik heeft gezet. En wij kijken met de hele wereld naar een dwaas en zijn mening alsof de machtigste natie ter wereld een oorlogsverklaring afgeeft terwijl de media eigen advertentie inkomsten van tv stations en websites veiligstellen. En kom nou niet aan met het argument dat de kijker dat allemaal wil. Nieuws wordt niet gebracht, het wordt gemaakt. Zielig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s